Kümme aastat täis!

2001 – 10. aastapäevaks on Soome Instituut saanud Eestis tuntuks Soomet ning soome keelt ja kultuuri mitmekülgselt tutvustava asutusena. 

Instituut tähistab 10. tegevusaastat 16.–17.10.2001 toimunud piduliku seminari ja teiste üritustega, kus külaliseks on president Arnold Rüütel ja Soome parlamendi spiiker Riitta Uosukainen. Tartus tähistatakse tähtpäeva tantsuõhtuga, kus külalised riietuvad soomlasteks.

Instituudi uueks juhiks saab Martti Turtola. Soome ühiskonda ja kultuuri tutvustatakse eri ajastutesse ulatuvate pilguheitude abil, alates marssal C.G.E Mannerheimist kuni Uuno Turhapuroni. Ürituste teemadeks on näiteks naisküsimus  ja elanikkonna vananemine.

Tegevuse keskmes on endiselt keel ja kultuur. Tähistatakse Uuno Kaila 100. sünniaastapäeva. Svenska Dageni (Rootsluse päevä) puhul toimub Tartus napsilaulude õhtu. 

 President Arnold Rüütel kirjutab oma nime külalisteraamatusse Soome Instituudi 10. tegevusaasta tähistamisel 16.10.2001, tema ümber instituudi kultuurisekretär Maimu Berg ja juhataja Martti Turtola. Foto: Soome Instituut

Allikad ja lisateave
  1. Põhifoto: Eduskunta spiiker Riitta Uosukainen ja suursaadik Jaakko Blomberg Instituudi 10. tegevusaasta tähistamisel 16.–17.10.2001. Foto: Soome Instituut.